TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

PROJEKTI 2021 ZELENA EKONOMIJA

ZELENA EKONOMIJA, TREĆA EMISIJA 13.12.2021.

Kako bi se poboljšao položaj sakupljača sekundarnih sirovina, oni su se pre desetak godina organizovali u Republički sindikat sakupljača sekundarnih sirovina. Njihov cilj je – braniti radna prava sakupljača.
Republički sindikat deo je i projekta “Preduzeće, ne smeće”. Putem humanitarnog servisa i aplikacije “Odnesi” građani Niša i Pirota, prvi u Srbiji, mogu da recikliraju stvari koje im više nisu potrebne ili da ih doniraju drugim ljudima. Promoviše invonativan način sakupljanja sekundarnih sirovina, zelena radna mesta i očuvanje životne sredine.
U Nišu postoji i Socijalna zadruga Roma “Eko aktiv”, formirana kao deo projekta “Klub za zapošljavanje Roma” koji realizuje Stalna konferencija gradova i opština, a GO Crveni Krst pružila je podršku pri formiranju.
Zakon o socijalnom preduzetništvu, za koji je urađen Nacrt, trebalo bi da uredi drugačiji način poslovanja po principu solidarne ekonomije, da socijalna preduzeća dobiju status i budu prepoznata u pravnom sistemu Srbije.

 

Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Gradske opštine Crveni Krst. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com