Uposli se - 18.emisija - Lazic Healthy food.mpg_000209960Selo Mozgovo smešteno je na oko 800 m nadmorske visine , nadomak planine Bukovik u jugostočnoj Srbiji. Do njega se dolazi putem koji ide od Aleksinca ka Bovanskom jezeru. I upravo tu je imanje porodice Lazić. Nezagađena priroda i tradicija, supružnicima Nadici i Zoranu bili su inspiracija za započinjanje sopstvenog posla – prave tradicionalnu srpsku zimnicu. A u teglama ajvara, turšije, džemova ili sokovima od koprive ili cvekle, nema konzervansa.

Lazići imaju minusnu hladnjaču kapaciteta 10 tona i rashladnu komoru duplo većeg kapaciteta. Kažu da su probali da posluju i sa većim trgovačkim lancima, ali kažu i da se to ne isplati! Ipak, njihovi proizvodi mogu se naći u odabranim prodavnicama u Kruševcu, Nišu, Novom Sadu…

Uposli se - 18.emisija - Lazic Healthy food.mpg_000757480Kad god može, roditeljima pomaže i najmlađi član – već ga u šali zovu direktorom. Tako posao okuplja celu porodicu , mada bi majka volela da može da više vremena posveti deci.

By rezija