Zimska služba spremna

Zimska služba spremna

ZIMSKA SLUZBAZimska služba u Nišu spremno dočekuje prvi sneg. Tako bar tvrde u operativnom štabu zimske službe koji je održao prvi sastanak u ovoj sezoni. Dovoljne količine soli ima, a gradske ulice održavaće kao i predhodne godine JKP “Mediana”. Ali ko će održvati lokalne puteve znaće se 1. decembra nakon tendera.

Prvi sneg ove godine Nišlije mogu očekivati u noći  između 29. i 30. novembra. To kaže Milan Petrov iz Hidrometeorološke stanice u Nišu. A iz operativnog štaba zimske službe kažu da su spremni za izlazak na ulice čim bude bilo većih padavina. Ipak, kažu da će i građani morati da se uključe u borbu sa snegom i prilagode zimskim uslovima.

Na prvom sastanku Operativne zimske službe jednoglasno je usvojen program rada za ovu zimsku sezonu. Određeni su i prioriteti.

Javne površine u gradu podeljene su u pet stepena prioriteta. Na lokalnim putevima gde bude bilo hitnih slučajeva i nekome je ugorožen život, a Hitna pomoć ne može da reaguje zbog snega, zimska služba će u roku od sat vremena izaći na teren. Broj call centra Operativne zimske službe je 1985. Ko će čistiti te lokalne puteve znaće se za dvadesetak dana, kada, kako kažu, bude odlučeno ko će po tenderu preuzeti taj posao. Ako nas sneg zadesi pre toga, lokalne puteve privremeno će, ako bude potrebno, čistiti ekipe JKP „Mediana“.[mom_video type=”youtube” id=”SCm5VrXYq_4″]