Zimski red vožnje od 1. septembra

AUTOBUSPrevoznici u javnom gradskom prevozu su spremni za 1. septembar. Prelazi se na zimski red vožnje, što znači i učestalije polaske i nove, produžene linije.

Već smo imali razgovore sa svim gradskim opštinama o dopuni i izmeni reda vožnje, tako da bi od 1. oktobra trebalo da profunkcioniše u punom kapacitetu, kaže direktor Direkcije za javni gradski prevoz Saša Petronijević.

Iako je ugovor koji su potpisali sa gradom jedan od, kako kažu, najstrožijih u Srbiji, uglavnom su zadovoljni kako sve funkcioniše. Dodaju bi moglo još bolje.

Treba da se poboljša prodaja mesečnih kartica, kao i da se organizuje prodaja kartica van autobusa, kaže zamenik direktora Nišekspresa Milanka Nedeljković.

U zimski red vožnje kreće se sa mnogo manje problema nego ranije, kažu nadležni. Grad je uspeo da smanji izdvajanja za gradski prevoz sa 600 na čak 30 miliona dinara. I Direkcija više nema dugovanja prema prevoznicima. Grad poziva Nišlije da daju predloge i sugestije o polasicma i linijama.

Pozivamo gradjane da i sami daju predloge za izmenom i dopunom reda vožnje. Mogu to da urade po opštinama, ili mesnim kancelarijama, kaže gradski većnik Igor Vojinović.

U Direkciji najavljuju i uvodjenje GPS sistema, koji će dodatno, kažu unaprediti gradski prevoz u Nišu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com