zoran zivkovic u obrenovicevojPredsednik Nove Stranke i narodni poslanik Zoran Živković krivi vladajuću većinu za teško stanje u privredi Niša i loš standard građana. On kaže da je to posledica i trvenja u vodećoj i najvećoj stranci u Srbiji, gde su se, kako tvrdi, pristalice dve struje potukle u Donjem Matejevcu. Međutim, u Srpskoj naprednoj stranci kažu da je ceo događaj „preuveličan od strane pojedinaca“ i da stranka funkcioniše u najboljem redu.
U pripremi za predstojeće izbore, predsednik opozicione Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković razgovarao je sa građanima Niša. Na tapetu opozicije – kritika vlasti, koju sem za kako kaže loše stanje u gradu optužuje i za unutarstranačke sukobe.

Ovde je privreda praktično stala, lokalna vlast se međusobno tuče. Sad su mi rekli da je i sinoć bila neka tuča u Matejevcu dve struje SNS-a, isto se ne zna kako se troši budžet, kaže Živković.

GO SNS NisIz tabora naprednjaka odgovaraju:

„U vezi sa navodima da se skup članova Srpske napredne stranke u Nišu, posvećen izboru poverenika Mesnog odbora SNS u Donjem Matejevcu, pretvorio u metež i haos u seoskom crkvenom dvorištu, obaveštavamo Vas da je ceo događaj preuveličan od strane pojedinaca. Istina je da je došlo do nesuglasica, ali su one rešene. To što Srpska napredna stranka ima više članova na jednom Mesnom odboru, nego pojedine stranke u celom gradu, jeste problem onima koji pokušavaju da ovakvim neistinama oslabe Srpsku naprednu stranku”, saopštavaju iz SNS.

Živković je građanima predstavio i ideju Nove stranke kako da se bolje kontroliše svaki budžet i spreče eventualne zloupotrebe – formiranje odbora za kontrolu budžeta, na čelu sa čovekom iz opozicije.
Da se pri svakom budžetu, pri svakom telu koje glasa budžet u narodnoj Skupštini, u gradskim i pokrajinskoj skupštini izabere odbor za kontrolu budžeta na čijem će čelu biti opozicija, koja će dnevno moći da kontroliše trošenje para iz budžeta, kaže Lider Nove Stranke.
Akciju „Pitajte poslanika“ Nova stranka organizuje svakog vikenda u drugom mestu u Srbiji.