Zlato i bronza za niške gimnazijalce informatičare

Zlato i bronza za niške gimnazijalce informatičare

Ruse, 3. jula 2015 - Mladi programeri iz Srbije postigli su odlican rezultat na Balkanskoj informaticckoj olimpijadi u Bugarskoj gde su osvojili  jednu zlatnu, jednu srebrnu i dve bronzane medalje. FOTO TANJUG / STR / bb
Ruse, 3. jula 2015 – Mladi programeri iz Srbije postigli su odlican rezultat na Balkanskoj informaticckoj olimpijadi u Bugarskoj gde su osvojili jednu zlatnu, jednu srebrnu i dve bronzane medalje. FOTO TANJUG / STR / bb
Mladi programeri iz Srbije, među njima i dvojica niških gimnatijalaca, postigli su odličan rezultat na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi u Bugarskoj gde su osvojili jednu zlatnu, jednu srebrnu i dve bronzane medalje.
Zlato je osvojio Nišlija, Marko Stanković, učenik gimnazije “Svetozar Marković”. Dimitrije Erdeljan, učenik gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj” u Novom Sadu osvojio je srebrnu, a Dušan Živanović, takođe učenik gimnazije niške gimnazije “Svetozar Marković”, kao i Nikola Jovanović, učenik Matematičke gimnazije u Beogradu – bronzane medalje.
U Ruseu je na 23. olimpijadi od 28. juna do 3. jula učestvovalo 50 takmičara iz 11 zemalja, a po propozicijama, svaku zemlju predstavlja najviše četiri takmičara – učenika srednjih škola, navodi se u saopštenju lidera srpske ekipe Nikole Milosavljevića sa Prirodno matematičkog fakulteta u Nišu.
Kako se napominje, ovo je treća uzastopna zlatna medalja za Marka na Balkanijadama, uz dva srebra sa Međunarodnih olimpijada, kao i da Dimitrije već ima srebro i bronzu na Balkanijadama, uz srebro i bronzu sa Međunarodnih olimpijada.