Zojin zakon uskoro ponovo pred narodnim poslanicima

Zojin zakon uskoro ponovo pred narodnim poslanicima

Dusan-MilisavljevicU četvrtak se nastavlja rad u Ministarstvu zdrvalja na izradi takozvanog Zojinog zakona koji bi trebalo da omogući lečenje dece u inostranstvu kada to nije moguće u Srbiji. Narodni poslanik iz Niša Dušan Milisavljević, koji se zalaže za donošenje ovog zakona za Tv Zona plus kaže da veruje da će na narednoj vanrednoj sednici Skupštine Srbije , ovaj zakon biti donet.

Narodni poslanik iz Niša Dušan Milisavljević poznat je po upornoj borbi da se pomogne bolesnoj deci. Trinaest meseci je prošlo od kada je podnet predlog da se donese Zojin zakon. Zakon koji će omogućiti lečenje dece u inostranstvu, one dece kojima lekari u Srbiji ne mogu da pomognu. Glasali su o njemu jednom poslanici republičkog parlamenta, ali ga nisu izglasali. Posle velikog pritiska javnosti, zakon će se, veruje Milisavljević, uskoro ponovo naći na dnevnom redu Skupštine Srbije.

U izradi zakona učestvuje i Bojana Mirosavljević, majka male Zoje, koja na žalost nije dočekala donošenje ovakvog zakona.

Zojinim zakon biće omogućeno da deci kojoj u određenom roku dijagnoza ne može biti utvrđena u zemlji, to bude učinjeno u nekoj od laboratorija u inostranstvu.[mom_video type=”youtube” id=”9o2XY5C-8kw”]

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com