Zvuk vojnih marševa u centru grada (VIDEO)

Zvuk vojnih marševa u centru grada (VIDEO)

Tradicionalno na dan i uoči Dana Vojske Srbije u Beogradu i Nišu organizuju se promenadni koncerti na trgovima i ulicama. Niški Vojni orkestar na tri lokacije u centru grada održao je kratke koncerte na kojima je izveo deo repertora koji čine marševi i koračnice . Zvuk orkestra privukao je veliki broj građana.

Marš na Drinu kao i kompozicije Aleksandar Prvi, Miloš Veliki i Moja domovina samu se deo repertoara koji izvodi niški vojni orkestar Kopnene vojske Srbije. Koncertima u centru grada kao i defileom obradovali su sve građane koji su se zatekli na nekoj od tri centralne lokacije u Nišu. Uključeni mobilni telefoni, slikanje i aplauz pratili su orkestar. Reakcije publike nisu izostale.Vojna muzika izuzetno je bitan segment svake vojske, za razvijanje morala i negovanje kulturne tradicije vojske i naroda, kaže kapetan Dejan Đoršević, načelnik Vojnog orkestra Niš.
Zvuk vojnog orkestra, marševi i koračnice u mnogima izazovu samo jednu reakciju.
Vojska Srbije proslavlja svoj praznik 23. aprila, u spomen na dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, koji je bio prekretnica u stvaranju moderne srpske države i vojske.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com