TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

A BE NIŠ Današnje vesti Društvo PROJEKTI 2023 RAPORT 018 Udarne

12 STRANIH DELEGACIJA NA SLAVI GRADA NIŠA I NA PRIJEMU KOD GRADONAČELNICE(VIDEO)

Iako je program gradske slave skromniji nego prethodnih godina zbog masovnih ubistava u Beogradu i Mladenovcu u Niš je na dan praznika stiglo 12 stranih delegacija gradova pobratima i prijateljskih gradova za koje je gradonačelnica Niša organizovala prijem u Gradskoj kući. Kako je istakla ovo je  prilika da se delegacije međusobno upoznaju a Niš dogovori dalju i konkretniju saradnju sa njima.

U Nišu boravi 12 stranih delegacija koji su u carski grad došli povodm gradske slave. Među njima su delegacije iz Republike Srpske, Crne Gore, Bugarske, Grčke. Egipta odnosno Južnog Sinaja, a prvi put predstavnici iz grada Bizerta koji se nalazi na severu Tunisa.

Na ovom prijemu je istaknuto da je egipatska delegacija zainteresovana za otvaranje klanice u okruženju Niša i da će se o tome sledeći koraci tek konkretizovati.

“Pre dve godine smo sa Nišom potpisali Memorandum o saradnji I sada smo tu da razgovaramo o novim projektima I mogu da primetim da je Niš za dve godine mnogo napredovao” , kaže KALED FUD,   guverner Južnog Sinaja

Medju gostima ove godine bili su:

IMAN ZUAI – gradonačelnica Bizerte, STOJAN MARKOV  – delegat iz Bugarske, ANDRIJA PETKOVIĆ – potpredsednik Opštine Tivat, BRANKO KOROMAN – predsednik SG istočnog Sarajeva, ANASTASIJA SIBIJEVa – delagat iz Moskve

Podsetimo, obeležavaje gradske slave traje do 4. juna.

 

 

***Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com