TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

28. ZIMSKI MARATON U ČAIRU

Više od 350 učesnika na ovogodišnjem zimskom maratonu pod nazivom “Samoprevazilaženje” u Nišu. Najmlađi učesnik ima sedam a najstariji 79 godina. Na prvoj trci sezone u Srbiji, svi zajedno promovišu trčanje i zdrav način života. Organizatori kažu da su svi pobednici jer su rešili da prevaziđu svoje granice.

Start trke ne kružnoj stazi u Čairu. Učesnici, spremni i oni manje spremni, prvo su trčali pet, potom 20, a onda 40 krugova. Na trci od pet kilometara pobedu je odneo niški padobranac, Nikola Radičević.

Na zimskom maratonu učestvovalo je više od 350 učesnika iz Srbije i zemalja regiona, a neki od njih su trčanjem prvi put testirali svoje granice izdržljivosti.

“Ja se bavim plesom, ali sam rešila i ovde da probam da se takmičim”, kaže jedna od učesnica.

Svi koji su stigli na cilj dobili su medalju, a tri prvoplasirana i pehar. U maratonu i polumaratonu nagrađeni su i najbolji po kategorijama ali je suština trke veća od pobede, kažu organizatori.

U samom nazivu maratona stoji samoprevazilaženje i to je ideja da inspirišemo ljude da izađu iz svojih soba i stanova da dođu ovde i da se druže i da daju svoj maksimum. Svaki trkač je pobednik”, kaže dirketor trke Saša Đorđević. 

Niški marton je posle beogradskog i novosadskog najstariji u Srbiji i održava se 28. put.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com