TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti Društvo Udarne

IZ CRVENE ZONE U ZELENU OAZU ŠARM EL ŠEIKA (VIDEO)

Tridesetak lekara, medicinskih sestara, spremačica i drugih zaposlenih u kovid ambulantama Doma zdravlja Niš krenulo je put Šarm el Šeika na osmodnevni odmor. To je poklon kojim se Niš zahvaljuje za sve što su uradili lečeći građane tokom pandemije korona virusa, a omogućen je saradnjom Grada Niša i Južnog Sinaja.

Od početka pandemije korona virusa, kovid ekipe Doma zdravlja Niš uradile su milion pregleda. Iza njih je naporan rad i veoma malo vremena za odmor. Za ljude iz crvene zone je osmodnevni put za Šarm el Šeik pravi poklon. Njihovo putovanje rezultat je saradnje Grada Niša i Južnog Sinaja.

Među njima je Ana Marjanović koja radi u Kovid ambulanti “Duvanište”.

Gest je svakako lep, tri godine u kovidu nismo imali vremena za odsustvo, svi smo se usredsredili na posao i nismo imali vremena za sebe.

Doktorka Nela Živković iz Odeljenja pedijatrije DZ Niš kaže:

Većina nas do sada nije imala priliku da ide do Egipta, hvala što su nam to omogućili.

Korona jenjava, brojke padaju ali infekcije i dalje ima. U proseku je 75 pozitivnih dnevno, što je oko deset odsto testiranih. Do skora je taj broj bio višestruko veći. Pao je i broj pregleda u kovid ambulantama – sada ih je oko 800 dnevno.

Ispratila ih je i gradonačelnica Niša.

I više su nego zaslužili ovaj osmodnevni odmor jer su zaista bili 24 sata dostupni svim Nišlijama, na ovaj način Grad im zahvaljuje na svemu što su učinili za građane, rekla je Dragana Sotirovski.

Kako je najavila, saradnja sa Šarm el Šeikom se razvija : Simboli Niša uskoro će se naći tamo i obrnuto – kod Naučno-tehnološkog parka u Nišu biće postavljen simbol prijateljskog grada iz Južnog Sinaja.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com