TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo region i Srbija VESTI

SIJARINSKA BANJA EKONOMSKI RESURS MEDVEĐE (VIDEO)

Sijarinska Banja neiskorišćeni je ekonomski i turistički resurs Opštine Medveđa, kažu u lokalnoj samoupravi. Strategija opštinskog rukovodstva u borbi za ostanak mladih upravo se zasniva na Banji i njenim kapacitetima i resursima, jer u Medveđi veruju da će se u Sijarinskoj Banji obezbediti radna mesta za mlade u ovoj opštini.

Turistički potencijali jedan su od glavnih aduta Opštine Medveđa u borbi sa stalnim migracijama mlađeg stanovništa ka većim ekonomskim centrima. Sijarinska Banja prva je na listi neiskorišćenih resursa te opštine na samom jugu Srbije.

 


– Ono što vidim nešto što daje perspektivu ovom mestu to je turizam. Sijarinska banja je jedna od najboljih banja u Srbiji. Što se opštine Medveđa tiče, mi ćemo raditi na povećanju kapaciteta i potencijala – kaže predsednik opštine Medveđa, Dragan Kulić.

 

 

 

Rekonstrukcija postojećih objekata u Sijarinskoj Banji primarni je cilj, kažu u lokalnoj samoupravi. Za ostanak mladih važno bi bilo i dovođenje nekog investitora u Medveđu, na čemiu se radi, kaže predsednik opštine Dragan Kulić.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com