TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

NAKON VANDALIZMA U NOVOM PARKU – KONTROLA I NOĆU (VIDEO)

Novi park kod Delte, sa novim dečijim mobilijarom, odmah se našao na meti vandala, zbog čega je odlučen da se uvede nadzor i u noćnim satima. U Komunalnoj miliciji kažu da park ima čuvara do 30 minuta iza ponoći, ali da se i nakon toga park često obilazi kako bi se sprečili bilo kakvi incidenti.

Na snimku koji je, uz komentar „Kako ovo nazvati? Snimljeno u novootvorenom parku u Nišu“, objavila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, vide se tinejdžeri vandali u akciji u novom parku kod Delte.

Novi park kod Delte
Novi park kod Delte

Naše patrole su izašle u roku od tri minuta ali nismo uspeli da nađemo izgrednike pobegli su između zgrada, ali potrudićemo se da ih, zajedno sa policijom, pronađemo i adekvatno kaznimo za ono što su uradili, Dejan Kovačević, načelnik Komunalne milicije Grada Niša.

Neprimereno ponašanje nije retkost, u naletu vandala često strada parkovski mobilijar i igračke, zbog čega je nedavno odlučeno da Niš dobije čuvare parkova. O parku kod Tržnog centra Delta trebalo je da brinu trojica čuvara, dok ih je na teritoriji grada za sada desetak. Prvobitno radno vreme bilo je od 10 ujutru do 18 časova, ali je nakon ovog incidenta odluka promenjena: čuvari će tu biti do iza ponoći, a park će se obilaziti i noću.

Park će se češće obilaziti svaku noć, rekao je Kovačević, dodajući da se nada da se tako nešto neće ponoviti.

OKO SOKOLOVO OD SUTRA PONOVO RADI

I ne zaboravite – sistem „oko sokolovo“, koji je mirovao tokom prazničnih dana, nastavlja da radi 4. januara. Kovačević ocenjuje da je taj sistem opravdao svoju svrhu i da je saobraćaj, naročito u centralnim ulicama, mnogo rasterećeniji.

 

 

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com