петак, октобар 18

(VIDEO) Oko 250 niških domaćinstava rešilo problem sa strujom

0
121

Do sada je oko 250 domaćinstava koja godinama nemaju struju, uspela da, u saradnji sa Gradom Niša i predstavnicima EPS-a, pronađe način da se ponovo priključi na elektromrežu. U protekle četiri godine zbog zaostalih dugovanja ili nedostajuće dokumentacije za pomoć na prijemima građana u Gradskoj kući obratilo se oko hiljadu i 100 građana.

250 domaćinstava pronašlo način da im u sobi ponovo zasvetle sijalice

Vlasnici objekata u kojima godinama nema struje na još jednom prijemu građana u Gradskoj kući. Traže pomoć od nadležnih kako bi svoje kuće ili stanove ponovo priključili na elektromrežu. Među njima je i Dejan Rašić koji živi u kući bez struje na Mramorskom brdu.

Mi smo godinu dana bez struje i mnogo bi nam značila jer je ona život. Isključena nam je zbog dugovanja”, objašnjava Dejan.

Iako želi da plati dugovanja, Dejan nema svu potrebnu dokumentaciju za kuću koju je nasledio od svog oca.

Ne postoji papir koji pokazuje da kuća uopšte postoji i treba nam papir”, dodaje Dejanova majka Srbijanka.

Iz Grada Niša su razgovarali sa nama i rekli nam sve načine kako možemo da rešimo problem i mi sada znamo put i problem je rešiv”, ističe Dejan Rašić.

Dejan je jedan od 250 građana Niša koji su u saradnji sa nadležnima Grada Niša i predstavnicima EPS-a pronašli rešenje za svoj problem. Međutim, još toliko njih koji su se obratili Gradu za sada nema legalan način da se priključe na elektromrežu, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Stari dugovi, pa ni legalizacija nisu više toliko problem. Veći je problem što nemaju nasledna rešenja i dokaz da je kuća njihova. Neki slučajevi se dovedu do kraja, ali onda vlasnik nema para za priključak koji košta 100.000 dinara koji ne može da se plati u ratama“, kaže Sotirovski.

U protekle četiri godine zbog zaostalih dugovanja ili nedostajuće dokumentacije za pomoć na prijemima građana u Gradskoj kući obratilo se oko hiljadu i 100 Nišlija.

Leave a reply