TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

AMBASADOR ITALIJE U NIŠU (VIDEO)

Rim je obnovio interesovanje za ceo Zapadni Balkan a Srbija i Niš su dobar strateški partner za nove investicije, izjavio je ambasador Italije u Srbiji Luka Gori, nakon svoje prve posete Nišu. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je novinarima potvrdila zainteresovanost potencijalnih investitora i dodala da je, posle Nemačke, Italija druga zemlja sa kojom Srbija ima odlične ekonomske odnose.

Ambasador Italije u Srbiji Luka Gori u prvoj poseti Nišu. Na sastanku sa gradonačelnicom inicirani su brojni predlozi za saradnju u oblasti privrede, kulture i nauke. Ambasador Gori je istakao da je privredni kadar i IT, ali i naučni i kulturni sektor značajan podstrek za ulaganje u Srbiju.

Italija je ponovo zainteresovana za Zapadni Balkan, a pre svega Srbiju i južni deo zemlje. Sve više italijanskih investitora zainteresovano za ulaganje u Srbiju a je Niš značajno mesto za te projekte.”, rekao je ambasador Italije, Luka Gori.

Ambasador je istakao da poslovanje kompanije „Beneton“ u Nišu predstavlja primer drugim kompanijama kako da posluju u Srbiji, uz dobar odnos sa lokalnom zajednicom i lokalnom vlašću i da su novi investitori zainteresovani za nova ulaganja u Niš. To potvrđuje i gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski.

Verujem da ćemo uskoro dobiti informaciju da li će novi italijanski investitor preko Razvojne agencije Srbije doći u Niš”, istakla je Sotirovski. 

Sotirovski je dodala da je ambasadoru predložila da se ponovo uvedu „lou kost“ avio-linije od Niša do italijanskih gradova, jer je, prema njenim rečima, puno naših studenata koji studiraju i Italiji. Ta veza bi ističe, omogućila i italijanskim investitorima da posete Niš i Naučno-tehnološki park, koji je mnogim investitorima privlačan kao baza Univerziteta.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com