Aranđelović gradonačelnik Prokuplja

Aranđelović gradonačelnik Prokuplja

Konstitutivna sednica SG Prokuplja

Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Prokuplja za gradonačelnika Prokuplja izabran je Milan Aranđelović, koji je do sada obavljao funkciju načelnika Topličkog upravnog okruga. Za zamenika gradonačelnika, većinom glasova odbornika izabran je Dejan Tonić.

Za predsednika Skupštine Grada Prokuplja izabran je Dejan Lazić, koji je ovu funkciju obavljao u prethodnom sazivu. Funkciju zamenika predsednika Skupštine naredne četiri godine vršiće Nikola Hadži Lazić. Za sekretara Skupštine izabrana je Aleksandra Vukićević, a za zamenika sekretara Skupštine Dragan Vuksanović.

Na predlog gradonačelnika Aranđelovića, za članove Gradskog veća imenovani su Milena Petrović, Nikola Koprivica, Milica Erić, Vladica Mladenović, Katarina Veljović, Saša Stošić, Miloš Kostić, Oliver Radošević i Žarko Koprivica.

Čestitajući odbornicima mesta u novom sazivu zakonodavne vlasti Grada Prokuplja, gradonačelnik Milan Aranđelović izneo je plan rada za naredne četiri godine. On je naglasio da će u nastupajućem periodu, zajedno sa svojim saradnicima uložiti veliki trud da se započete investicije nastave i pokrenu novi kapitalni projekti.
-Prioritet su nam velike investicije koje smo započeli. Pre svega mislim na izgradnju novog Zdravstvenog centra na površini od 30.000 kvadratnih metara, čime će Prokuplje i ceo region dobiti jednu od najsavremenijih zdravstvenih ustanova. Druga velika investicija, koja nam predstoji je izgradnja Industrijske zone „Hisar“, koja će se prostirati na površini od 16 hektara. Sa kompletno opremljenom infrastrukturom ponudićemo je investitorima, što će doprineti razvoju privrede Toplice i otvaranju novih radnih mesta, naglasio je Aranđelović.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com