TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Kultura VESTI

ARRESTED DEVELOPMENT NA NIŠVILU!

Multiplatinasti band, dvostruki dobitnici prestižne “Grammy” nagrade, poznati američki hip hop/crossover sastav Arrested Development nastupiće na ovogodišnjem Nišville jazz festivalu u petak, 16. avgusta na niškoj Tvrđavi.

Arrested Development osnovan je 1988. godine u Atlanti (Georgia) i do sada su izdali 15 albuma. Nakon definisanja prepoznatljivog zvuka i postave od strane osnivača Todd Thomas-a zvanog “Speech” i Timothy Barnwell-a, poznatijeg kao “Headliner”, ovaj sastav već od samog starta beleži zlatne tiraže za nekoliko singlova 1992, a krajem iste godine objavljuju svoj album prvenac pod nazivom  “ 3 Years, 5 Months and 2 Days in the Life Of… ”, koji ih izbacuje u sam vrh svetske hip hop scene i dostiže platinasti tiraž od preko 4 miliona prodatih primeraka!

Već 1993. godine, Arrested Development postaju prvi hip-hop band ikada koji dobija “Grammy” nagradu u kategoriji “ Best New Artist ” za najboljeg novog izvođača, a pored toga, grupa je takođe dobila “Gremmy” nagradu za najbolji rep singl, za hit pesmu nalik na himnu molitve, pod nazivom “Tennessee”. Ova numera je nešto kasnije proglašena za jednu od 500 najboljih u “Rock and Roll Hall of Fame”, a ušla je i među 100 najboljih pesama 90-ih od strane popularnog muzičkog Tv kanala VH1.

I to nije sve u okviru značajnih nagrada! Video spotovi za numere “Tennessee” i “People everyday” 1992. i 1993. godine osvajaju čuvenu nagradu “MTV Music Awards” u kategoriji za najbolji rep video spot (“Best Rap Video”), a na dodeli “Soul Train Music Awaards” osvajaju prvo mesto u kategoriji za najbolji rep album.

Slede godine konstantne diskografske aktivnosti i velikih svetskih turneja sa nebrojeno nastupa. Između ostalih, veliki uspeh beleži turneja u Australiji 2007, zajedno sa grupama Simple Minds i INXS. 2008. godine Arrested Development se udružio sa The Black Eyed Peas i nastupio na “Koncertu za mir u Jerusalimu” u Izraelu, kako bi promovisali mir među Palestincima i Izraelcima. Jedan od najznačajnijih nastupa u karijeri održan je 8. januara 2011. sa Emmylou Harriss na “Sydney Festivalu” u Australiji, pred 50.000 ljudi!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com