TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

ASFALTIRANJE GETEOVE ULICE POČINJE U PONEDELJAK (VIDEO)

Izgradnja putne i komunalne infrastrukture i ove godine je prioritet Grada Niša, a zbog povoljnih vremenskih uslova već u ponedeljak počinje asflatiranje Geteove ulice, kaže direktor Direkcije za izgradnju Grada Niša, Zoran Prokić. Ističe da će se podjednako raditi sve ulice na području svih pet niških opština a prvo one u kojima su rešeni pravno-imovinski odnosi.

Geteova ulica, koja je značajna za Opštinu Pantelej prva će dobiti asfalt u ovoj godini. Građano na asfaltiranje su dugo čekali jer je ova ulica imala veliki problem nerešenog imovinskog pitanja, ali je potrebna dokumentacija stigla i radovi mogu da počnu, kažu u Direkciji za izgradnju grada.

Na proteklim prijemima građana u Kabinetu gradonačelnice građani su uglavnom zahtevali uređenje putne i komunalne infrastrukture u Nišu. U skladu sa tim radiće se podjednako na području svih pet niških opština, a u prvom mahu planirano je da se radi 10 ulica, dodaje Prokić.

Zoran Prokić, direktor Direkcije za izgradnju grada

Ono što je prioritet, ono što su građani rekli i jednu po jednu ulicu ćemo rešavati, koristićemo svaki dan. Imaćete informacije šta se radi u svakoj opštini. Asfaltna baza je počela sa radom, finansijska sredstva su obezbeđena, i nadam se jednoj uspešnoj građevinskoj sezoni, boljoj nego prošle godine“, kaže Prokić.

Programom se za uređenje građevisnskog zemljista u ovoj godini planirano je oko 530  miliona dinara a za održavanje komunalne infrastrukture 43 miliona.  Veći deo novca obezbeđen je iz gradskog budžeta a jedan deo iz ranijih donacija i transfera  ranijih godina u iznosu od oko 4,3 miliona. Inače, u Nišu postoji 2588 ulica i 1327 kilometara puta.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com