TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

BARUN: DOJAVE O BOMBAMA SU POLITIČKI PRITISAK NA SRBIJU (VIDEO)

Dojave o bombama širom Srbije predstavljaju, pre svega, destabilizaciju sistema i uticaj na političke strukture, kaže bivši zamenik načelnika Policijske uprave Niš Goran Barun.

Uveren je da naše policijske snage mogu da odgovore svakom izazovu i da sankcije prema počiniocima treba da budu oštre, jasne i definisane.

Duboko sam razočaran sa bilo čije strane da dolazi ovakav jedan bezuman napad na školsku decu. Uzbuđenje koje roditelji doživljavaju o napadu na njihovu decu je strašan. To je dokaz da se želi destabilizacija sistema u Srbiji i da se izvrši uticaj na političke strukture ali je činjenica da je ovo upućeno više političkim strukturama nego što je upućeno narodu. Uznemiravanje građana u celini mora da utiče na neke odluke koje političke strukture moraju da donesu.

Duboko sam uveren da policijske snage mogu da odgovore svakom izazovu, ali je ovo samo jedan od strašnih dokaza pritisaka koje mi trpimo neznajući sa koje strane. Počinju da budu, blago rečeno, bezobrazni.

Da li imamo dovoljno digitalnih stručnjaka i da ustanove odakle dolaze poruke koje su pisane ćirilicom?

“Video sam poruku i ona je saom još jedan od oblika šamaranja naše države. To je za mene ispod svakog nivoa da se do sada ne preduzmu adekvatne mere prema makar onim izvršiocima koji to rade, a možemo da ih identifikujemo. Sankcije treba dabudu oštre, jasne i definisane. Ovo je već prerasta u uznemiravanje javnosti šireg obima iz kojeg može da iskalira u nove sukobe.”

Da li je teško ustanoviti ko su počinoci?

“Siguran sam da nije teško ustanoviti ko su počionici, ali ne vidim volju i želju da se otkrije ko je to izvršio.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com