TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne Zdravstvo

BAZAR ZDRAVLJA U PARKU SVETOG SAVE (VIDEO)

Dom zdravlja Niš organizuje još jedan, četvrti Bazar zdravlja, a sve službe Doma zdravlja će do 13:30 biti u Parku Sveti Sava.
Građani mogu da provere svoje zdravlje besplatno i na licu mesta.

Na Bazaru zdravlja radi se merenje krvnog pritiska, merenje nivoa šećera u krvi, određivanje procenta masne mase u organizmu, određivanje BMI, podela saveta u vezi pravilne ishrane sportista, podela edukativnog materijala uz stručne savete lekara vezane za zdravlje i zdrave stilove života.

“Kroz bazare zdravlja prođe između 600 i hiljadu ljudi. Ovo je veoma važno, mogu građani da dođu i bez knjižice, bez čekanja redova, u prijatnijem ambijentu, što je značajno za one koji na neki način imaju strah od lekara” , rekao je direktor DZ Niš prof. dr Milorad Jerkan.

Bazar zdravlja se organizuje u saradnji sa „Pokretom trećeg doba Niša“ i Gradskom opštinom Medijana u okviru manifestacije „16. Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba – Niš 2023“.
Osnovni cilj promocije zdravlja i zdravih stilova života je smanjenje broja novoobolelih i broja umrlih od hroničnih nezaraznih bolesti.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com