TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Ekonomija VESTI

BESPOVRATNA SREDSTVA ZA POMOĆ PRIVREDI (VIDEO)

Ministarstvo privrede raspisalo je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa „Srbija i EU – Oprema za privredu“.

Program podrške domaćim privrednicima Ministarstvo kontinuirano realizuje od 2015. godine uz podršku Evropske unije. Zahvaljujući toj podršci, preduzetnicima, zadrugama, mikro i malim preduzećima ove godine je na raspolaganju bespovratno rekordnih 3,1 milijarda dinara.

Sva mikro, mala preduzeća, preduzetnike i zadruge, koji se bave proizvodnom i građevinskom delatnošću i uspešno posluju najmanje dve godine moći će da se prijave za dodelu bespovratnih sredstava jer je Ministarstvo privrede raspisalo javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa „Srbija i EU – Oprema za privredu“.

Evropska unija stavlja na raspolaganje 10 miliona evra za mala i srednja preduzeća u Srbiji, dok Srbija treba da uloži 16 miliona. Ovo je sjajna mogućnost. To je veliko partnerstvo koje može da podstakne svakog ko želi da kupi novu opremu za svoju kompaniju, da aplicira za taj fond, kaže  Emanuel Žiofre, ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji.

Program ce biti predsatavljen 8. juna u Ministarstvu privrede. Poziv je otvoren do utroška raspoloživih sredstava, a najkasnije do 31. decembra 2022. godine. Spisak partnerskih banaka, lizing kompanija i sve informacije neophodne za učešće nalaze se na internet prezentaciji www.preduzetnistvo.gov.rs kao i na sajtovima Ministarstva privrede i Razvojne agencije Srbije.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com