недеља, јул 21

BIA privela Izraelca i Kirgistanca nakon sinoćnih protesta

0
202

BIA je privela izraelskog državljanina Romana Levina, rođenog u Ukrajini, kao i Artura Furmana, rođenog u Kirgistanu, koji su tokom jučerašnjeg protesta zatečeni kako vuku džakove šuta na kolovoz, odnosno izvlače kontejnere na ulicu koje su prevrnuli na kolovoznim trakama i pokušali da ih zapale, prenosi Tanjug.

Artur, koji je rođen 2002. godine, došao je u Srbiju 19. juna ove godine, dok je Levin, rođen 1999. godine, došao u Srbiju 3. jula.

Kako se navodi, oni su danas u 10:25 sati dovedeni u službene prostorije Ispostave BIA na Savskom vencu.

Oni su tokom protesta prethodnog dana zatečeni kako vuku džakove šuta na kolovoz, odnosno izvlače kontejnere na ulicu koje su prevrnuli na kolovoznim trakama i iste pokušali da zapale.

Operativni radnici BIA obaviće razgovore sa njima na navedene okolnosti, kao i u cilju rasvetljavanja osnova boravka u Srbiji.

Inače, zbog navedenih aktivnosti policija je sinoć privela Levina i Furmana, ali su nakon konsultacija sa zamenikom dežurnog javnog tužzioca prvog OJT-a, kao i dežurnim sudijom za prekršaje, koji su se izjasnili da nema osnova za njihovo postupanje, ubrzo pušteni.

Leave a reply