TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Društvo Udarne VESTI

BLAGA ZIMA POŠTEDELA KROVOVE, ALI PUNO POPRAVKI ZBOG KANALIZACIJE

Sušna zima, gotovo bez snega i sa malo padavina donela je i manje posla radnicima Nišstana, barem kada je popravka krovova u pitanju. Dok sa prokišnjavanjima nisu imali puno problema, nastavljaju se muke sa vodovodnom i kanalizacionom mrežom, pa je i sve više popravki tokom kojih se mora rušiti zid.

Na sreću, ova blaga zima nije donela sa sobom probleme sa prokišnjavanjem krovova- makar onih zgrada o kojima brine Nišstan.

Ovih dana nismo imali više od jednog-dva poziva u vezi krova. Ipak, rekonstrukcija krova je bolja od krpljenja, to jeste trajnije, ali skuplje rešenje. Krov od 200-300 kvadrata u proseku košta minimum milion dinara. To skupština stanara treba da finansira, kaže Dejan Nikolić, v.d. direktora JK „Nišstan.“

Zato su česti problemi sa vodovodnom i kanalizacionom mrežom. Ranije su majstori Nišstana imali nedeljno jednu do dve velike havarije gde se mora rušiti deo zida da bi se došlo do cevi –  sada toliko kompleksnih popravki imaju na dnevnom nivou.

Od svih naših poziva 60 posto se odnosi na probleme sa vodom i kanalizacijom. Naše zgrade su dosta stare, dosta ima pucanja cevi, pucanja ventila. Najteže popravke, tzv. investicione popravke jesu kada puknu kanalizacione cevi na trasi od šahte do zgrade i onda tu ima duboko iskopavanje i menjanje cevi, kaže Nikolić

Nišstan brine o oko 1.300 zgrada.

Majstora nikad dovoljno i uvek su dobrodošli, kaže Nikolić.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com