TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

BOLJI USLOVI ZA KORISNIKE: RENOVIRANI OBJEKTI U DOMU KULINA

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković prisustvovao je danas otvaranju renoviranih objekata u Domu za smeštaj odraslih lica Kulina i obeležavanju domske slave Sveti Luka.

“Vlada Republike Srbije je preko Ministarstva za javna ulaganja, ranije Kancelarije za javna ulaganja, uložila milijardu i 45 miliona dinara. Samo u ovoj godini Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u nabavku tehničke opreme, najviše za kabineta fizikalne terapije, ali i druge tehničke opreme neophodne za rad ove ustanove izdvojilo je 35 miliona dinara, dakle, kada sve saberete to je milijardu i 70 miliona dinara”, rekao je Selaković.

Dodao je da su renovirani centralni paviljon, potkrovlje prvog ženskog paviljona i potpuno izgrađeni drugi ženski paviljon i muški paviljon.

“Sledi nam potpuno renoviranje D paviljona, zajedno sa kuhinjom, pekarom. To je, dakle, ono što je ostalo, još su uređenje i kućica za deinstitucionalizaciju i pripremu onih korisnika koji mogu da budu u nekom stepenu samostalniji”, naveo je ministar.

Prema njegovim rečima, renovinari paviljon koji je obišao ni u čemu ne zaostaje za najrazvijenim državama zapadne, centralne ili severne Evrope. “Mogu slobodno da kažem da kada se uporedi naš bruto društveni proizvod, kada se uporede naša izdvajanja u socijalnu zaštitu i izdvajanja u tim državama – ovaj paviljon, ali i ovaj dom sve više i više prednjači u odnosu na te ustanove u razvijenom delu sveta”, poručio je Selaković.

On je dodao da je to “samo jedan od primera, jedna slika i prilika koliko Srbija napreduje”. ”

A kada Srbija napreduje, onda ima više sredstava da izdvaja i za socijalnu zaštitu svojih građana”, istakao je ministar. Naveo je da se veći prihodi koje država ostvaruje usmeravaju ne samo u tehničko opremanje i bolje smeštajne uslove u ustanovama socijalne zaštite, već se usmeravaju i u bolje uslove rada zaposlenih.

“Upravo zahvaljujući toj brizi, od 1. oktobra ove godine, 5,5 odsto povećanje plata su dobili, pored zdravstvenih radnika, tj. medicinskih sestara i tehničara, pored prosvetnih radnika, i naše negovateljice socijalne zaštite, što smatramo izuzetno važnim i trudićemo se da i u narednoj godini u dobroj saradnji i razgovorima sa sindikalnim organizacijama kao dobar i veran socijalni partner našim sindikatima, ali i kao neko ko brine o svojim zaposlenima obezbeđujemo i veće plate, veće zarade i bolje uslove rada”, poručio je Selaković.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com