субота, јул 20

(VIDEO) Bosnić: NSZ će biti moderan servis za građane i privredu

0
88

U okviru Foruma naprednih tehnologija predstavljen je i program “Garancija za mlade” u 20 lokalnih samouprava kojim se podstiče zapošljavanje do 200.000 mladih od 15 do 30 godina koji nisu zaposleni i nisu u nekom od programa obrazovanja. Ovim projektom kao i programom “Moja prva plata” razvijaju se novi načini da što veći broj ljudi dođe do posla, rekao je u Nišu, generalni direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Milan Bosnić.

Kako pronaći najbolja rešenja za zapošljavanje korisnika Nacionalne službe za zapošljavanje?

Novopostavljeni generalni direktor te službe Milan Bosnić koji dolazi iz privatnog sektora, kao osnivač inovativne kompanije, ističe da će se u narednom periodu uvoditi nova rešenja za smanjanje nazaposlenosti u Srbji.

Takođe, najavljuje nastavak programa koji su novi, efikasni i daju rezultate, među kojima je projekat “Garancija za mlade”.

„Garancija za mlade je program čiji je cilj olakšanje tranzicije mladih na tržište rada i podsticanje njihovog zapošljavanja, i to kroz saradnju različitih sektora i socijalnih partnera. Program Garancija za mlade podrazumeva da mladi do 30 godina starosti dobiju kvalitetnu ponudu za posao, nastavak obrazovanja ili praksu u roku od četiri meseca od ulaska u status nezaposlenosti ili napuštanja, odnosno završetka formalnog obrazovanja“, kaže Bosnić.

Nacionalna služba za zapošljavanje mora da budei moderan servis kako za građane tako i za privredu, što podrazumeva i nastavak digitalizacije službe, dodaje Bosnić.

U okviru Foruma naprednih tehnologija Nacionalna služba za zapošljavanje održala je i drugi Specijalizovani virtuelni sajam, na kojem je učestvovalo 30 poslodavaca koji su ponudili 500 radnih mesta za različite kvalifikacije i profile zanimanja.

Leave a reply