TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Sport VESTI

BRITANIJA USKRATILA VIZE POLOVINI TEKVONDO REPREZENTACIJE SRBIJE (VIDEO)

Velika Britanija uskratila je vize polovini članova tekvondo reprezentacije Srbije koja učestvuje na Evropskom prvenstvu u Mančesteru od 18. do 21. maja, kaže generalni sekretar Tekvondo asocijacije Srbije Miroslav Krklješ. Srbija je u samom vrhu svetskog tekvondoa i imamo izuzetno jaku reprezentaciju. A jedna od onih koji još nisu dobili vizu i svetska prvakinja Vanja Stanković . Razlog se ne zna. A Krklješ kaže da su na vreme podneli zahtev za izdavanje viza.

“U 13 sati imamo avion za Mančester, a naša reprezentacija odlazi sa pola tima. Ušli smo u procedure 18. aprila, sve procedure smo ispoštovali, jasno su nam dali do znanja da je rok za izdavanje viza 15 dana, pošto nam je ovo nije prvi put da učestvujemo na nekom velikom takmičenju u Engleskoj”, navodi generalni sekretar TAS.

Miroslav Krklješ

On kaže da su neki sportisti u ponedeljak dobili vize, drugima je rečeno da će dobiti danas, dok će neki od njih verovatno dobiti sutra, a registracija i merenje počinju već sutra, prve borbe u četvrtak. Jedna od takmičarki je svetska prvakinja Vanja Stanković koja bi već u četvrtak trebalo da ima borbe, a još nije dobila vizu. Krklješ kaže da su imali više od pet intervencija britanskoj imigracionoj centrali, da je i organizator urgirao, urgirao je i TAS ambasadi, ali, kaže, nemate kome da se obratiti pošto se javlja sekretarica, zatim vas prebace na izdavanje viza, a oni kažu “u obradi su”.

“Jednostavno, ruke su nam vezane. Znali smo da će procedura vađenja viza biti komplikovana, namerno smo krenuli dosta ranije i nismo uspeli još uvek da dobijemo vize za naše sportiste”, poručuje Krklješ.

On ističe da, do sada, nikada nisu imali probleme. Naši sportisti, navodi, putuju svuda po svetu. U jednom mesecu su na tri lokacije jer su svaki vikend u drugoj zemlji i nikada, naglašava, nisu imali problem.

“Ovo je prvi put da se tako nešto dešava i mislim da je van svake pameti da sportisti ne mogu da učestvuju i da ne znaju šta će biti. Sportisti imaju spakovane stvari, a još nemaju vizu. Čekaju ispred vrata ambasade da li će im neko izdati vizu ili neće”, kaže Krklješ.

On ističe da, iako naši sportisti ranije nisu imali problema, organizacija tekvondo takmičenja u Engleskoj ume da bude problematična, pogotovo za veoma jake takmičare. Podseća da na prošlom svetskom prvenstvu u Engleskoj, vize nisu dobili svetski prvaci iz Irana. Krklješ, koji je i sam osvajač bronzane medalje sa evropskog prvenstva 2002, očekuje da će i pored svega, Srbija imati uspešan nastup u Mančesteru.

“Očekujemo velike rezultate zato što smo u samom vrhu svetskog tekvondoa i imamo izuzetno jaku reprezentaciju. Neki takmičari od kojih smo očekivali siguran rezultat, recimo Vanja Stanković koja je bila svetska prvakinja, Nadica Božanić koja je bila druga na Olimpijskim igrama mladih i druga na prošlom evropskom prvenstvu, nisu dobili vize”, poručuje Krklješ.

On se ipak polaže nade u mlade takmičare kao što je Relja Ivković.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com