TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika VESTI

BRNABIĆ: PREDLOŽILA SAM KONKRETNE TEME, OPOZICIJA JE ODBILA

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je na današnjem sastanku sa šefovima poslaničkih grupa predstavila konkretne teme, ali da ih je opozicija odbacila i nije želela da razgovara o njima.

“To je bio pokušaj dijaloga, ja znam da ovako ne izgleda dijalog, ali me to neće sprečiti da pokušavam. Nastaviću da pokušavam i da apelujem da se ponašamo kao odgovorni i ozbiljni ljudi, da pokažemo svim građanima Srbije, jer smo zahvaljujući isključivo njima, mi u ovom domu kao njihovi poslanici”, rekla je Brnabić na konferenciji za medije u Skupštini Srbije.

Brnabić je rekla da je predstavnicima opozicionih poslaničkih grupa predstavila izmena Zakona o izboru narodnih poslanika, Zakona o lokalnim izborima, Zakona o finansiranju političkih stranaka, Zakona o sprečavanju korupcije i Zakona o Ustravnom sudu, te da bi se samim izmenama tih zakona ispunilo sedam preporuka ODIHR.

“Nisam ih birala, želim da primenim sve ODIHR preporuke”, rekla je Brnabić. Ona je dodala da su svi pre sastanka dobili Nacrte izmena i dopuna zakona. Brnabić je rekla da je danas treći put dobila “ne” od opozicionih poslanika iz koalicije “Srbija protiv nasilja”, čiji su predstavnici napustili dijalog vlasti i opozicije o izbornim uslovima.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com