TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Ekonomija VESTI

BRNABIĆEVA SA POLJOPRIVREDNICIMA: NIKO NEĆE IZAĆI IZ VLADE DOK SE NE POSTIGNE DOGOVOR

Poljoprivrednici nastavljaju proteste u Novom Sadu, Subotici i Južnom Banatu. Ratari iz Rače na traktorima u Lapovu čekaju odgovor Vlade, a poljoprivrednici su blokirali i oba izlaza iz Pančeva za Beograd.

Rečeno je da je premijerka u razgovoru sa učesnicima sastanka skrenula pažnju da je pred Srbijom veoma teška nedelja i da nam je potrebno jedinstvo.

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs

“Pored toga što želim da se dogovorim sa vama i da sve strane budu zadovoljne, moram da dam sve od sebe da obezbedim unutrašnji mir i stabilnost.

Predsednik Aleksandar Vučić krajem nedelje putuje u Brisel da se bori za mir. Potrebno nam je nacionalne jedinstvo, sada više nego ikada i ne treba da se međusobno svađamo”, poručila je Brnabićeva, rečeno je Tanjugu.

Predstavnik poljoprivrednika iz Subotice Miroslav Matković obratio se medijima pre početka sastanka i rekao da očekuju povoljan ishod, ali da od zahteva neće odustati.

“Nećemo odustati ni od jednog zahteva. Protesti u Subotici i dalje traju, a nadamo se da ćemo sa nadležnima imati uspešne pregovore, u suprotnom protesti se nastavljaju”, rekao je Matković.

Subotički poljoprivrednici traktorima su u 10.15 časova blokirali centralnu gradsku raskrsnicu na Trgu Lazara Nešića.

Predstavnik ratara Marinko Kujundžić rekao je da će blokada raskrsnice trajati do 20 časova, tako što će nakon sat i po obustave saobraćaja, pola sata propuštati vozila.

U blokadi raskrsnice učestvuje oko 80 traktora. Ukoliko ne budu zadovoljni rezultatima pregovora, blokade će biti nastavljene.

Od lokalne samouprave traže formiranje kriznog štaba kako bi suša bila proglašena elementarnom nepogodom.

Poljoprivrednici su blokirali oba izlaza iz Pančeva za Beograd. Ratari su tamo prenoćili i kažu da čekaju sastanak u Beogradu sa premijerkom nakon čega će odlučiti o daljem toku protesta.

Na blokadama su ratari iz Pančeva i okolnih sela, kao i iz kovinske opštine.

Poljoprivrednici koji su dva dana blokirali glavnu ulicu u Kragujevcu vratili su se na polaznu tačku puta u Desimirovcu i blokirali magistralni put Kragujevac Topola.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com