VUČIĆ PRED PUT U BRISEL: IDEM DA POKUŠAMO DA OČUVAMO MIR I STABILNOST (VIDEO)

VUČIĆ PRED PUT U BRISEL: IDEM DA POKUŠAMO DA OČUVAMO MIR I STABILNOST (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da ide u Brisel na dijalog Beograda i Prištine kako bi pokušao da očuva mir i stabilnost. To je, ističe, njegov jedini cilj.

Poručuje da Beograd nema problem sa temama, ali da se zna kako mora da izgleda Zajednica Srpskih Opština.

Aleksandar Vučić je poručio da Srbija nikome i ničim ne preti, već želi samo da obezbedi poštovanje međunarodnih pravila i međunarodno pravnih normi – od Rezolucije UN 1244 do Briselskog sporazuma.

“Razgovaraćemo o svemu, i sva ta pitanja ćemo da pokrenemo, a da li će to da ima bilo kakvog smisla ili neće, čemu sam skloniji da verujem, videćemo za dva, tri dana”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara na Vojnoj akademiji.

Na pitanje da li će Beograd staviti na dnevni red temu tablica, jer se bliži 1. septembar do kada je Priština odložila odluku o reciprocitetu, Vučić je rekao da mi nemamo problem sa temama.

“Želimo i o ZSO da pričamo, ali ne tako što će Priština da kaže da možemo da kupujemo samolepljive sličice, da lepimo u album, da kupujemo žvake i da nam neko govori da ZSO mora da bude u skladu sa tzv. kosovskim ustavom, jer je to besmisleno, onda nam i ne treba, i svaki građanin može takvu zajednicu na dnevnom nivou da osniva”, rekao je Vučić.

Podrazumevalo se, Briselskim sporazumom, da ovlašćenja ZSO budu mnogo šira i veća.

“Ako njih ne intreresuje Ustav Srbije, što bi nas zanimao njihov… Šta nas briga šta misle i oni i svi drugi, jasno je šta je ispregovarano”, rekao je Vučić.

Kada je reč o pitanju tablica, ponavlja da je tu situacija čista:

“Ako neko hoće na silu nešto da sprovede, može sve na silu, samo ne zna se dokle.. Nemojte da očekujete od Srbije da vam olakšava na bilo koji način, i ne računajte da možete da provedete pogrom stanovništa”, rekao je Vučić i dodao da je “smejurija” ono što se poslednjih dana dešava na KiM.

“Postavljaju cisterne… Kao mala deca, koja su zamislila da imaju državu, a o državi ne znaju ništa”, dodao je on.

Na pitanje šta očekuje od sastanka sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, u utorak, uoči dijaloga, Vučić je rekao da će razgovarai sa Stoltenbergom, kao i sa američkim predstavnikom Gabrijelom Eskobarom, i nekim drugima, te da ne zna šta da očekuje.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com