субота, јул 13

“BRONZANI MOMCI“ IZ NIŠA: OVO JE JEDAN OD NAJVEĆIH USPEHA REPREZENTACIJE (VIDEO)

0
37

Rukometna reprezentacija Srbije gluvih i nagluvih na 24. olimpijadi osvojila je treće mesto. Boje Srbije branila su trojica momaka iz Niša koji igraju za RK Niška Banja. Božidaru Nikoliću, Aleksandru i Urošu Stojkoviću su na gradskom trgu porodica i prijatelji priredili doček u znak zahvalnosti za bronzu koju donose u Niš.

Rukometaši Božidar Nikolić, Uroš Stojković iz Niške Banje i Aleksandar Stojković iz Aleksinca posle mesec i po dana vratili su se iz Brazila sa olimpijade gluvih i nagluvih okićeni bronzom. A prijatelji i rodbina priredili su im doček iznenađenja.

Bilo je najteže protiv Turske u meču za treće mesto – kaže Božidar Nikolić, jedan od reprezentativaca.

Uroš Stojković,drugi predstavnik Niša na Olimpijadi dodaje: – Presrećan sam zbog iznenađenja !

Ovo je najveći uspeh u mojoj karijeri, i sigurno jedan od najvećih uspeha reprezentacije – kaže Aleksandar Stojković iz Aleksinca, koji brani boje Niške banje.

Trojica momaka su članovi RK Niška Banja. A osvajanjem bronze postigli su još jedan u nizu uspeha rukometne reprezentacije gluvih i nagluvih. Na turniru je bila velika borba, a naša reprezentacija uspela je da dođe do odličja,
24. Olimpijske igre gluvih I nagluvih su održane u brazilskom gradu Kašijas de SulU. A pored rukometaša Srbiju su predstavljali Staša Srbulović iz Bora, koja je u tenis singlu osvojila peto mesto, kao i strelac Filip Kostić.

 

Leave a reply