TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti E - GRAĐANIN/MEDVEĐA PROJEKTI 2023 VESTI

BUDITE JEDAN OD PREKO DVA MILIONA E-GRAĐANINA U SRBIJI!

Svi građani Srbije od pre više od tri godine mogu vrlo jednostavno da postanu i E-građani.

Prema podacima sa portala e-uprava, do kojeg se može doći direktno sa sajta Opštine Medveđa (detaljno objašnjenje pogledajte klikom ovde) do sada je registrovano 2. 035.353 e-Građanina!

Zahvaljujući ovom portalu, od 28.oktobra 2020.godine svi građani mogu besplatno da preuzmu parametre za dvofaktorsku autentikaciju (eID) i na taj način koriste usluge elektronske uprave.

Šta znači prijava dvofaktorskom autentikacijom?

Osnovna prednost ovog načina prijavljivanja jeste što vam nisu potrebni kvalifikovani elektronski sertifikati, već je neophodno da instalirate aplikaciju na mobilnom telefonu ili tabletu.

Potrebno je da se registrujete na Portalu eUprava korisničkim imenom i lozinkom, a nakon što se Vaš profil odobri možete otići na jednu od 360 lokacija i besplatno dobiti parametre za mobilnu aplikaciju ConsentID.

Kako da se registrujete korisničkim imenom i lozinkom

Uputstvo kako da kako da se registrujete korisničkim imenom i lozinkom možete pogledati “klikom” ovde , a kako da instalirate mobilnu aplikaciju ConsentID klikom na osvetljeni deo rečenice .

Kako do parametara ili QR koda za aktivaciju mobilne aplikacije ConsentID?

Parametre ili QR kod za aktivaciju mobilne aplikacije ConsentID možete samostalno generisati ukoliko posedujete kvalifikovani elektronski sertifikat. Uputstvo je dostupno ovde.

Ukoliko ste registrovali nalog sa korisničkim imenom i lozinkom ili uopšte nemate registrovani nalog na https://eid.gov.rs, izdavanje parametara i registraciju možete da obavite i na nekom od šaltera registracionih tela.

Spisak šaltera na kojima je moguće dobiti parametre ili QR kod za mobilnu aplikaciju ConsentID pogledajte, kao i mapu svih lokacija možete pogledati na ovom linku, klikom na podvučene reči “ovde”.

Ukoliko boravite u inostranstvu, parametre ili QR kod za aktivaciju mobilne aplikacije ConsentID možete dobiti u najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije.

Ako se ovako prijavite, možete da koristite i Portal lpa.gov.rs kako bi proverili porez na imovinu, kao i da elektronski platite porez.

***Ovaj tekst deo je projekta koji je sufinansiran sredstvima Opštine Medveđa. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com