TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Hronika region i Srbija Udarne VESTI

C.GORA: POŽAR U STOLIVU GASE AVION, HELIKOPTER I VATROGASCI (VIDEO) (foto)

Avioni, helikopteri Vojske Crne Gore i sve raspoloživo ljudstvo Službe zaštite i spašavanja aganžovano je na gašenju požara koji je jutros izbio u Stolivu u bokokotorskom zalivu.

Požar je izbio na brdu Vrmac, a situaciju otežava jak vetar.

“Situacija sa požarom je i dalje vrlo teška, ali je u ovom trenutku bezbedno selo Gornji Stoliv koje smo uspeli da odbranimo vanrednim naporima”, kazao je zamenik komandira Službe zaštite i spašavanja Eduard Kovačić.

On navodi da je na terenu oko četrdesetak ljudi te da se sada “bore sa dva kraka koja idu u pravcu brda Vrmac i ka potezu između Markovog rta i Stoliva”.

“Vjetar nam otežava situaciju i pored napora koje ulažemo”  kaže Kovačić.

Navodi da je još jedna ekipa u donjem dijelu Stoliva.

(PHOTO: Printscreen RTCG – Foto: Radio Kotor)

“U opasnosti je bila niskonaponska mreža i sada je situacija pod kontrolom ali su sekipe i dalje na terenu i situaciju kontrolišemo” , kazao je Kovačić.

Požar je prijavljen jutros posle 10 sati.

 

“Kompletno ljudstvo je na terenu, pomoć imamo od dobrovoljaca iz Perasta, zatim vatrogasaca iz Tivta, od velikog broja meštana i turista. U gašenju požara učestvuju avioni i helikopter Vojske Crne Gore, a ogromnu pomoć imamo od privatnika koji nam pomažu svojim vozilima i mehanizacijom”, rekao je Kovačić za Radio Kotor.

U IZVIĐAČAKOM NIŠKOM KAMPU U STOLIVU ZA SADA SVE U REDU

U Stolivu se nalazi i kamp izviđača, gde je trenutno i veliki broj Nišlija.

Kako TV Zona plus saznaje, u kampu je za sada sve u redu.

Kažu da preko njih preleću helikopteri, ali da za sada nema opasnosti od vatre i dima.

Zapavo se vide dva kraka požara. Jedan je na 10 do 15 minuta pešice od kampa i taj krak je prilično nisko, odmah iznad jedne vile – hotela. Tu se s vatrom bore vatrogasci! Drugi krak je bliži kampu, udaljen oko 5 minuta pešaka, ali on je baš visoko, priča za TV Zonu plus jedan od izviđača.

Dodaje da se u kampu oseća dim, ali ne previše.

Ipak, svi su na oprezu.

Uz sam kamp je jedan kanal, koji je bio pun suvog lišća. Čistili smo ga jedno sat – dva, ali smo ga potpuno očistili, kaže izviđač.

https://youtu.be/0N9g5wDq4Jc

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com