TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

ČAUŠIĆ: BOMBA UKLONJENA, GRAĐANI MOGU DA SE VRATE U DOMOVE

Avio bomba zaostala iz NATO bombardovanja uklonjena je iz Ulice Aleksandra Medvedeva i više ne postoji opasnbost za građane ovog dela Niša, kazao je v.d. pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.

-Mogu da obavestim građane Niša da je bomba uklonjena iz gradilišta gde je pronađena i gde se odvijala ova akcija. Bomba je napustila teritoriju grada Niša tako da je sa aspekta bezbednosti građana Niša ova akcija završena. Što se tiče pripadnika sektora za vanredne situacije sledi nam uništavanje na bezbednoj lokaciji. Najvažnije je da je bomba bezbedno neutralisana i uklonjena sa ovog mesta.  Evakuisani građani Naselja Stevan Sinđelić mogu bezbedno da se vrate u svoje domove, kazao je Čaušić.

Akciju neutralizacije  sproveli su  pripadnici Odeljenja za uništavanje eksplozivnih ostataka rata. Reč je o avio-bombi MK 84, težine 1.000 kilograma, 2.000 libri kalibra, koja sadrži 430 kilograma eksplozivnog punjenja.

U ovoj akciji koja je počela jutros u 8.10 časova učestvovalo je oko 230 osoba, od kojih 144 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i gradskih službi grada Niša.

– Želim da se najiskrenije zahvalim građanima Niša na izuzetnoj saradnji, na izuzetno odgovornom ponašanju i da se zahvalim svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, napomenuo bih da su u ovoj izuzetno dobro organizovanoj akciji učestvovala 144 pripadnika MUP-a. Zahvalio bih se Gradskom štabu za vanredne situacije, Crvenom krstu,  Komunalnoj miliciji, Zavodu za urgentnu medicinu, Univerzitetskom kliničkom centru,  Domu zdravlja. Svi su oni zaslužni što je ovo proteklo u najboljem mogućem redu.  Nadam se da se ovakve situacije neće ponavljati. Nažalost, mi još pronalazimo bombe iz prvog i drugog svetskog rata i iz NATO bombardovanja. Važno je da sistem funkcioniše onda kad je najpotrebnije, kazao je Ćaušić.

Za građane Niša opasnost prošla bomba će biti premeštena na bezbednu lokaciju i za sat vremena će biti potpuno uništena.

Reč je o jednoj od najvećih bombi koja je pronađena na teritoriji Republike Srbije.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com