TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo RADNA AKCIJA Udarne

„ČEPENING“ OBEZBEDIO KOLICA ZA INFEKTIVNU KLINIKU

Udruženje za pomoć Nišlijama u skolopu akcije “Čepening” doniralo je Infektivnoj klinici UKC Niš dvojа mehaničkа kolica. Do sada su zahvaljujući prikupljanju čepova obezbedili skoro 90 različitih pomagala, od čega je tridesetak uručeno raznim klinikama.

-Smisao akcije je da se javi oni koji omaju neku potrebu. Infektivna klinika već  nekoliko godina i sama skuplja čepove i evo, u jednom momentu se iskazala potreba da i njima trebaju kolica, kažu u Udruženju.

U Infektivnoj klinici kažu da su zajedničkim akcijama došli do novih kolica.

-Prava humanost na delu.Trebalo bi i više takvih primera da bude, ali  smo se nekako zatvorili u sebe i retko dolazimo u ovakve situacije, kaže direktor Infektivne klinike Miodrag Vrbić.

Kao što je poznato, pojedinci, škole, stambene zajednice, ustanove i klinike prikupljaju plastične zatvarače koji se kasnije recikliraju, a od tako prikupljenih sredstava kupuju se kolica i druga pomagala.

-Da budem iskren mi nemamo tačan broj kolica koje smo do sada donirali, nemamo ni precizano težinu sakupljenih čepova. Tri do četiri puta godišnje po dve do tri tone isporučujemo. Desetak tona godišnje, a postojimo deset godina. Ova akcija ima i dodatnu ekološku notu, jer za razliku od flaša koje naši komunalci skupe, čiji čepovi ostanu ugaženi u zemlju i tu stoje decenijama, mi zahvaljujući nečemu što je u suštini djubre, mi pravimo gotov novac i pomažemo jedni drugima bez uslovljavanja, kaže Vojkan Živković iz Udruženja za pomoć Nišlijama.

Kada je u pitanju Infektivna klinika, očekuje je druga faza renoviranja, kaže Vrbić.

-Biće prenamena prostora, u kontekstu proširenja intenzivne nege koja nam je usko grlo. Tada će nam trebati i nova aparatura. ALi to je ejdna druga i duga priča i nadamo se da će i ona u ovoj drugoj fazi renoviranja klinike postati realnost, objašnjava Vrbić.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com