TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Hronika Udarne VESTI

ČETVRTI DAN POTRAGE: TIMOVI MUP-a ZA SPASAVANJE PRETRAŽUJU TEREN OKO KUĆE

Dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, noćas su stigli
u Banjsko Polje i rano jutros započeli detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je nestala dvogodišnja devojčica.
Timove čini 18 vatrogasaca-spasilaca sa 5 terenskih vozila i spasilačkim psom.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova kontinuirano preduzimaju sve mere i radnje na pronalasku devojčice i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti njenog nestanka.

Od utorka se traga za dvogodišnjom Dankom Ilić koja je nestala u Banjskom polju kod Bora, čiji je nestanak prijavila majka, nakon čega je prvi put pokrenut sistem “Pronađi me”.

Policijske snage i spasilačke ekipe i dalje su na terenu. Sinoć je u Banjskom polju bio i ministar policije Bratislav Gašić, kako bi obišao pripadnike MUP koji rade na terenu u potrazi za nestalom devojčicom Dankom Ilić, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

Na mesto nestanka dvogodišnje devojčice u Banjskom Polju kod Bora došao je juče bager koji je, kako je objasnila policija na terenu, trebalo da raščisti deo oko kuće i omogući policiji da nastavi pretragu.

Na tom mestu su bili postavljeni i šatori, a prisutne su bile i Vatrogasno-spasilačke jedinice i jake policijske snage koje su blokirale prilaz kući.

Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine juče je, na osnovu informacija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, uhapsila tri osobe koje se sumnjiče da su putem društvene mreže „Tik Tok“ objavile da su povezane sa nestankom devojčice Danke Ilić, saopšteno je iz MUP-a Srbije. Sarajevski portal ”Avaz” je ranije sinoć objavio da su istražitelji Odseka za Sajber kriminal FUP locirali putem IP adresa osobe koje su tvrdile da imaju saznanja o nestanku male Danke i koje su tražile 50.000 konvertibilnih maraka, odnosno oko 25.000 evra za otkrivanje tih informacija.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com