TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

ĆIRKOVIĆ: DETE NIJE SMELO DA SE NAĐE NA LOVIŠTU! (VIDEO)

Osumnjičeni za ranjavanje trinaestogodišnjaka iz Pirota u lovu je uhapšen, a dečak je operisan i u stabilnom je stanju. Kako se dete uopšte našlo na lovištu? Predsednik Lovačkog saveza Srbije Bratislav Ćirković za Zonu Plus kaže da dečak ni pod kakvim okolnostima nije smeo tu da bude i da je zakon jasan – u lovu učestvuju samo osobe sa lovačkom dozvolom, koja se ne dobija pre 18. godine.

Trinaestogodišnjak koji je teško povređen u lovu na teritoriji Pirota je svestan, komunikativan i stabilnih vitalnih parametara, naveli su iz UKC Niš. Dečak je u ovu ustanovu poslat na dalje lečenje posle zbrinjavanja u Opštoj bolnici Pirot. Osumnjičeni je u pritvoru. Dete ni pod kakvim uslovima nije ni smelo da se nađe na lovištu, ocenjuje predsednik Lovačkog saveza Srbije Bratislav Ćirković.

– Lice nije smelo biti u lovu. Ovde je isključivo odgovornost na pojedincima. Moramo se svi potruditi da se to više ne ponavlja – kaže predsednik Lovačkog saveza Srbije Bratislav Ćirković.

Zakonska regulativa jasno propisuje ko sme da učestvuje u lovu. Ćirković kaže da lovačka udruženja redovno rade edukaciju učesnika u lovu, ali da se zalažu i za promene zakonskih i podzakonskih akata kojima bi kontinuirana edukacija postala obavezna a ne kao sada, dobrovoljna.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com