TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Некатегоризовано

“CONSTANTINE” NA OTVARANJU FESTIVALA “CONSTANTINUS”

Niški vokalni sastav “Constantine” nastupio je u okviru prve večeri 12. po redu festivala “Constantinus”, koji se ove godine prvi put održava na arheološkom nalazištu Medijana. Na programu drugog dana festivala nastupiće Gudački kvartet grada Zaječara.

Poznata vokalna grupa “Constantine” iz Niša ne nastupa prvi put pred niškom publikom, ali prvi put na prostoru arheološkog nalazišta “Medijana”. Tu se ovoga puta održava 12. po redu Međunarodni festival muzike “Constantinus”. Ovi niški umetnici izveli su poznate numere u svom karakterističnom aranžmanu, a sem novog albuma, pred niškom publikom izveli su I druge pesme, te se njhov nastup ne zove slučajno “Nasleđe i još ponešto..”.

Prostor je jako divan. Jako smo zahvalni na pozivu. Uvek volimo da pevamo u Nišu, to je naš grad, najteže je pevati pred svojom publikom. To su numere sa albuma “Nasleđe” u etno maniru, biće tu i evergrin pesama koje smo pevali i ranije, publika niška poznaje repertoar, kaže član vokalne grupe “Constantine” Bojan Stanković.

Još od samog osnivanja festivala “Constantunus” 2010. godine ideja je bila da se održi upravo na arheološkom nalazištu “Medijana”.

Postali smo poznati po tome što se festival održava u Sinagogi, ali je uvek bila želja da se to dešava ovde, kaže direktor Festivala Igor Aleksić.

Organizator festivala “Constantninus” je Studentski kulturni centar Niš.

Festival je osnovan je sa ciljem da obogati kulturni život Niša i okoline.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com