TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

CRVENI KRST USVOJIO BUDŽET, U PLANU ZA 2022. I PLANETARIJUM (VIDEO)

Budžet Gradske opštine Crveni Krst za 2022. veći je za milion i 200 hiljada u odnosu na ovogodišnji i iznosi gotovo 170 miliona. To znači da su odbornici ove opštine usvojili odluku da u narednoj godini više novca bude za komunalnu infrastrukturu, omladinu i razvoj sporta i da značajan deo, kao i tokom ove godine, bude za socijalu.

Predsednik Opštine Crveni Krst Miroslav Milutinović dodaje da će se tokom naredne godine raditi i projekti koji se ne finansiraju iz budžeta već iz drugih fondova i da očekuju da im bude prihvaćen projekat izgradnje Planetarijuma koji bi bio smešten u jednoj od školskih ustanova na području ove niške opštine.

“Odbornici Skupštine Opštine Crveni Krst jednoglasno su usvojili da opštinska kasa za narednu godinu bude teška 169 miliona i 200 hiljada dinara”

Predsednik Opštine ističe da se ove godine dosta toga uradilo na polju komunalne infrastrukture i da su rešeni problemi stari više od 20 godina. Asfaltirano je 14 ulica, rekonstruisani regionalni putevi među kojima i Velepolje-Kravlje do Svrljiga. Urađena je kompletna vodovodna mreža u naselju Šljaka, zatim u Humu i Sečanici i da je aktiviran Peštarski izvor koji napaja velikom količinom 10 sela.

Miroslav Milutinović

Kanalizacija je urađena u Gornjem Komerenu, Popovcu a sledeće godine se očekuje da bude izgrađena u Humu i Čamurliji za šta već postoji projektna dokumentacija.

Milutinović dodaje da je ove godine završen projekat Klub za zapošljavanje Roma preko kojeg je formirana zadruga za zapošljavanje kako bi Romi stekli nove veštine a samim tim i više šansi da se zaposle.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com