TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo

DA LI NIŠLIJE MOGU JEDAN DAN BEZ KUPOVINE?

Danas je Dan bez kupovine – koji se 28. novembra svake godine neformalno obeležava u mnogim zemljama širom sveta. Na taj dan se najčešće organizuju javne akcije poklanjanja i razmene starih stvari, a aktivisti skreću pažnju javnosti na potrebu ukidanja tržišne logike po kojoj je cilj svake aktivnosti profit.

Da li ste znali da i pasta ima svoj međunarodni dan? 25. oktobar. Dan bez mesa je 20. marta, 13. novembra je Dan ljubaznosti.

Aprila je Dan laboratorijskih životinja. Svoj dan ima i Sunce, psi vodiči, parkovi, papagaji, slepi miševi, guske, jabuke, sreća, zagrljaji…. gotovo sve što može da vam padne na pamet – ima svoj dan.

A nakon Crnog petka kada su se mnogi pomamili za sniženjima, danas je dan bez kupovine!

Dan bez kupovine se neformalno obeležava u mnogim zemljama širom sveta, uglavnom akcijama poklanjanja i razmene starih stvari.

Organizovanjem Dana bez kupovine, aktivisti skreću pažnju javnosti na potrebu ukidanja tržišne logike po kojoj je cilj svake aktivnosti profit i pokušavaju da stvore alternative kapitalističkom načinu razmišljanja da “ne možeš ništa dobiti besplatno”.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com