TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Hronika Politika region i Srbija Udarne VESTI

DAČIĆ: OSUĐENI NASILNIČKI AKTI, BEZBEDNOSNA SITUACIJA STABILNA

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg

Biro za koordinaciju službi bezbednosti održao je sastanak na kojem je analizirana bezbednosna sitaucija nakon pokušaja demonstranata da nasilno uđu u Stari Dvor u Beogradu. Šef Biroa Ivica Dačić je nakon sednice rekao da je situacija u Srbiji stabilna i da će država nastaviti koordnirano da deluje na zaštiti ustavno pravnog poretka.

Najoštrije smo osudili akt nasilnog upada u institucije, nisu to bili potlički protesti nego pokušaj nasilnog osvajanja vlasti, upad u Skupštinu Grada – Stari Dvor, rekao je Dačić.

“Analizirana je bezbednosna situacija. Zaključeno je naravno da bez obzira na brojne izazove koje su ovih dana bili prisutni i bez obzira na to što se o ovome govorilo već nedeljama unapred o najavi ovih nasilnih aktivnosti koje su pre svega usmerene ka nasilnom osvajanju institucije i rušenju ustavnog poretka, da je bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, kao i da će svi elementi sistema bezbednosti nastaviti da koordinirano deluju na zaštiti ustavnog poretka”, naglasio je on.

Dacić je naglasio da su najoštrije osuđeni nasilnički akti.

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg

“Rečeno je da nisu u pitanju nikakvi politički protesti ili aktivnosti, da je reč o pokušaju nasilnog osvajanja ulaska u institucije kao što je Skupština grada Beograda, da je reč samim tim o pokušaju nasilnog rušenja ustavnog poretka Srbije”, rekao je on.

Danas je održana sednica Biroa, Biroa za koordinaciju rada Službi bezbednosti kojoj su kako je Daccich naveo osim članova Biroa, a to su pored njega i šefovi bezbednosnih službi, znači Bezbednosno informativne agencije, Vojnoobaveštajne agencije i Vojnobezbednosne agencije bili prisutni i ministri unutrašnjih poslova, Bratislav Gašić, ministar odbrane Miloš Vučević, ministarka pravde Maja Popović i predstavnici tužilaštva na čelu sa Zagorkom Dolovac.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com