TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

Dan bezbednosti i sećanje na policajce poginule u NATO agresiji (VIDEO)

U sećanje na niške policajce poginule 1999. godine u NATO agresiji, članovi udruženja penzionera policije Niša i niškog regiona položili su vence na Spomen ploču stradalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova u holu Policijske uprave u Nišu.

Sećanje na poginule policajce  

 

 

Na taj način obeležili su i 13. maj, nekadašnji Dan bezbednosti i pozvali mlade i potomke policijskih veterana da nastave tradiciju.

Toma Marković, kapetan Žandarmerije u penziji, jedan je od pripadnika niške policije 37. odreda koji su tokom NATO agresije na Jugoslaviju 1999. godine pošli da brane svoju zemlju. U toj borbi desetorica je izgubilo život kojih se veterani na Dan bezbednosti sa ponosom i setom prisećaju.

Od njih 150 desetorica je izgubilo život, a mi ostali smo teže ili lakše povređeni”, kaže kapetan Žandramerije u penziji Toma Marković. 

Dan bezbednosti

Na ovaj način obeležen je i 13. maj, nekadašnji Dan bezbednosti koji se redovno obeležavao do 2000. godine, kaže predsednica Udruženja penzionera Policijske uprave Niš Živana Spasić.

Glavna poruka bi bila upužćena mladima da se više druže, da čuvaju ovaj spomenik jer ovde ima dece i unuka pogonulih koji su branili državu braneći nas”, ističe Živana Spasić. 

Dan bezbednosti Udruženje penzionera policije obeležava već punih 46 godina, a podršku im pruža i Grad Niš.

Značajano je da se nekad 13. maj obeležavao kao Dan bezbednosti policije i vojske, ali i moramo da negujemo kulturu sećanju na sve pale žrtve naše otadžbine i grada”

U čast palim herojima Udruženje penzionera Policijske uprave Niš prošle godine je izdalo i monografiju, kako bi podsetili javnost na lik i delo svojih kolega.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com