DAN ŽALOSTI U ALEKSINCU, TRGOVIŠTU I SOKOBANJI (VIDEO)

DAN ŽALOSTI U ALEKSINCU, TRGOVIŠTU I SOKOBANJI (VIDEO)

U Aleksincu , Trgovištu i Sokobanji, mestima gde su živela osmorica rudara koja su juče poginula u jami rudnika uglja “Soko”, danas je Dan žalosti.

Šestorica poginulih rudara su iz Aleksinca, jedan iz Sokobanje, jedan iz Trgovišta.

 

Aleksinac: Rudari bolje, osam otpušteno na kućno lečenje

Svih 17 rudara koji su posle jučerašnje nesreće u rudniku “Soko” primljeni u bolnicu u Aleksincu osećaju se dobro a jutros je na kućni oporavak otpušteno njih osam, rekao je za Tanjug direktor bolnice Goran Vidić.

On je najavio da bi tokom dana mogla da budu otpuštena još dvojica ili trojica rudara. Rudari, kojima su pre svega povređeni disajni putevi zbog udisanja metana, psihički se bolje pošto su ih na kratko posetile porodice, rekao je dr Vidić.

Povređeni rudari bili su izloženi udisanju metana u periodu od 14-15 minuta a neki imaju povrede nagnječenja zbog odbacivanja pritiskom i pada. Kod dvojice postoji sumnja na prelom lakta.

Posle jučerašnje tragedije, kada je osam rudara izgubilo život zbog gušenja metanom, u aleksinačku bolnicu primljeno je njih 21.

Dvojica su zbog težeg oblika prebačeni za Klinički centar u Nišu, a dvojica su već juče puštena na kućni oporavak.

Direktor Vidić kaže da su medicinske ekipe u Opštoj bolnici u Aleksincu i dalje duplinare, te da je danas, uz mere zaštite zbog kovida, omogućena poseta porodica, što je popravilo psihičko stanje povređenih.

U niškom Univerzitetskom kliničkom centru kažu da je zdravstveno stanje dvojice rudara takodje stabilno. Oni su primljeni na Kliniku za endokrinologiju, odeljenje toksikologije.

NASLOVNA FOTO:  TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIC/ nr

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com