ALEKSINAC: OSMORICA RUDARA PUŠTENA NA KUĆNO LEČENJE (VIDEO)

ALEKSINAC: OSMORICA RUDARA PUŠTENA NA KUĆNO LEČENJE (VIDEO)

Jutros je nakon vizite iz opšte bolnice Aleksinac otpušteno 8 od 17 rudara koji su juče hospitalizovani u ovoj zdravstvenoj ustanovi, nakon nesreće u rudniku ”Soko”. Stanje preostale devetorice rudara je stabilno i brzo se očekuje i njihov otpust, kaže za Zonu Plus vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Aleksincu Goran Vidić.

Stanje hospitalizovnih rudara u aleksinačkoj bolnici je stabilno, i polako se popravlja, u prilog tome govori i činjenica da su tokom prepodneva iz Opšte bolnice u Aleksincu na kućno lečenje puštena osmorica od sedamnaestorice rudara, koliko ih je nakon nesreće tu zbrinuto. Ostali su zbog veće izloženosti metanu zadržani na daljem lečenju.

” Osmorica pacijenata je puštena kućno lečenje, a preostali su zadržani, njihov otpust očekuje se u narednim danima ” – kaže v.d. direktora bolnice u Aleksincu, Goran Vidić

A u Univerzitetskom kliničkom centru kažu da je zdravstveno stanje dvojice rudara takodje stabilno. Oni su primljeni na Kliniku za endokrinologiju, odeljenje toksikologije.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com