TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

DEČJA BIBLIOTEKA ČUVA 43.000 NASLOVA

Učenici trećeg razreda Osnovne škole „Dositej  Obradović“ Međunarodni dan knjige za decu proveli su u druženju sa knjigom. U Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Stevan Sremac“ razgovarali su o knjizi, upoznalni se sa radom Biblioteke i pozvali drugare da čitaju.

Trećaci  tvrde da vole knjigu. Neki od njih pročitali su ih toliko da to,  kažu, ne može da se izbroji. Drugi znaju tačno koliko ih pročitano, od korica do korica. Ali svi ukazuju na to da je čitanje važno i pozivaju drugare da se druže sa knjigom.

Međunarodni dan knjige za deci tradicionalno obeležava Dečje odeljenje Narodne biblioteke stevan Sremac. Imaju oko 43.000 naslova i kažu da stalno dopunjuju fond najnovijim izdanjima.

-Deca i njihovi roditelji sada već prate naše prinovljene publikacije, kako na društvenim mrežama, sajtu, tako i ovde kod nas u Biblioteci, kaže rukovodilac Odeljenja knjiga za decu, Maja Novaković.

Posetu je, povodom Međunarodnog dana knjige, organizovala Gradska opština Medijana. Nije ovo prvi put da organizuju dešavanja vezana za decu i knjigu. Imaju i Festival stvaralaštva i stvaralaštva za decu, a nedavno su kažu organizovali i akciju prikupljanja knjiga za biblioteku Osnovne škole „Sveti Sava“. I šalju poruku svoj deci grada Niša.

-Čitajte, čitajte, maštajte i ne zaboravite da ostanete deca, kaže članica Veća GO Medijana CMaja Živković.

Međunarodni dan knjige za decu  obeležava se 2. aprila. Ustanovljen je 1967. godine na osnovu odluke Uneska, kako bi se deci slala poruka o magiji književnog nadahnuća i važnosti razvijanja ljubavi prema pisanoj reči. Dan knjige za decu proslavlja se na dan rođenja Hansa Kristijana Andersena, tvorca mnogih bajki i pesama koje su obeležile detinjstvo generacija dece širom planete

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com