TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Ekonomija Udarne

DELEGACIJA TREBINJA U TRODNEVNOJ POSETI NIŠU (VIDEO)

Izgradnjom aerodroma u Trebinju povećaće se i privredna saradnja između Niša i ovog grada u Hercegovini.

Ovo je zaključeno na sastanku privrednih delegacija dva prijateljska grada. Izgradnju aerodroma u potpunosti finanasira Republika Srbija kako bi se omogućilan brža i bolja vezu sa regionom.

Tokom trodnevne posete delegacije Trebinja Nišu dogovoreni su projekti iz kulture, obrazovanja i turizma, a u planu je intezivnija saradnja u oblasti preduzetništva, rečeno je na sastanku niških privrednika i predstavnika grada Trebinja.

“Posetili smo Naučno-tehnološki park u Nišu i dogovorena je saradnja u smislu da nam prenesete iskustva da nešto u manjem obliku stvorimo u našem gradu i poboljšamo poslovni ambijent u Trebinju“, kaže zamenik gradonačelnika Grada Trebinja, Dražen Bošković.

Pripremni radovi za trebinjski aerodrom su počeli, ali izgradnje se očekuje naredne godine. Izgradnja vazdušne luke u Trebinju imaće pozitivan efekat na celokupni privredni, kulturni, ekonomski i turistički razvoj regiona.

“Izgradnjom aerodroma u Trebinju još bolje će se povezati dva regiona”, kaže direktor JP “Aerodromi Srbije” Mihajlo Zdravković.

“Pri kraju smo administrativnih procedura i kontinuirano se održavaju sastanci na državnom nivou”, ističe zamenik gradonačelnika Trebinja 

“Kako nam nije najbolja poveyanost u druskom saobraćaju avionske linije će omogućiti bolju saradnju u svakom smilsu”, kaže Bojan Vučurević, načelnik Odeljenja za turizam, poljoprivredu i preduzetništvo

Kako je ranije najavljeno,Srbija će u izgradnju aerodroma kod Trebinja uložiti 55 miliona evra.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com