TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

DEO NOVCA OD KOŠARKAŠKOG KUPA ZA OBNOVU ROVČETA

Rovče

Deo novca koji je Grad Niš ove godine zaradio od prodaje karata sportske manifestacije Kup “Radivoj Korać” biće opredeljen za uređenje “Rovčeta” odnosno terena u Tvrđavi, izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Ističe da će ostatak novca takođe namenski biti potrošen, a u šta će se uložiti znaće se posle utvrđivanja tačnog finansijskog preseka od organizacije košarkaškog kupa.

Sportski savez Niša je delom sredio sportske terene u Rovčetu, ali Grad Niš planira nastavak uređenja ovog jedinstvenog prostora u Tvrđavi, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Dodaje da će se to realizovati zahvaljujući zarađenom novcu od organizacije košarkaškog kupa “Radivoj Korać” u februaru ove godine.

Deo će svakako otići na završetak „Rovčeta“, kao što je i prošle godine deo novca od Kupa Radivoja Koraća otišao na uređenje „Rovčeta“. To je mesto koje želimo da damo mladima koji se bave sportom i naravno da preselimo Sportski savez, kako bi to mesto bilo osigurano od vandala, provala”, objašnjava Sotirovski. 

Sotirovski najavljuje da će uskoro biti objavljeni finansijski rezultati od organizacije košarkaškog kupa.

Uskoro ćemo imati veliku konferenciju za novinare sa presekom šta smo uradili posle košarkaškog kupa, da li smo zaključili ili nismo zaključili da li je ta manifestcija samoodrživa. U nju smo uložili 11 miliona dinara i videćemo kada završimo tačan finansijski presek šta smo, uslovno rečeno, zaradili od prodaje karata i šta ćemo uraditi sa tim novcem”

Rovče je izgrađeno još 1957. godine kao stadion za male sportove. Obnovljeno je 2018. godine.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com