TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Kultura Udarne

DIREKTOR NIŠVILA NEZADOVOLJAN RASPODELOM NOVCA ZA FESTIVALE

Ministarstvo trgOvine, turizma i telekomunkacija Srbije nastavilo je praksu ponižavanja Nišvil džez festivala, tako da je na poslednjem konkursu za dodelu dotacija namenjenih za projekte razvoja turizma – smanjilo izdvajanje za jedan od 10 najboljih evropskih festivala po londonskom Gardijanu, na dva miliona, navodi se u saopštenju koje potpisuje direktor Nišvila Ivan Blagojević.

NIŠVILU – 2, LOVE FESTU – 7 MILIONA!

Ivan Blagojević

Kako navodi, Nišville jeste na drugom mestu po odobrenim sredstvima, ali je, po odluci Ministarstva najviše sredstva sredstava dodeljeno Love festu iz Vrnjačke Banje – 7 miliona, odnosno, 3,5 puta više nego Nišvilu.

Nišvil podseća da je tokom mandata prethodnog ministra Rasima Ljajića odnos bio obrnut – Nišvil je dobijao 4 miliona, a Love Fest 2 miliona, pa upućuje pitanje Ministarstvu kojim su se kriterijuma rukovodili, ako je opšte poznata činjenica da Nišvil posle Exita generiše najveća sredstva u budžet Srbije i privlači, posle Exita, najvise turista. Po podacima Turističke organizacije Niša, prošle godine tokom Nišvila – 70% gostiju u hotelima činili su strani turisti.

Nišvil je proglašen turističkom manifestacijom Prve kategorije, a dobitnik je i nagrade Zlatni Cvet istog tog Ministarstva.

Direktor Nišvila Ivan Blagojević, nezadovoljan permanentnim umanjenjem podrške, kaže da Nišvil naredne godine neće učestvovati na konkursu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com