DODELJENA JAVNA PRIZNANJA NAJZASLUŽNIJIM PANTELEJCIMA  (VIDEO)

DODELJENA JAVNA PRIZNANJA NAJZASLUŽNIJIM PANTELEJCIMA (VIDEO)

Pantelej slavi i istoimena niška gradska opština. Na svečanoj akademiji, za počasnog građanina ove opštine proglašen je general pukovnik u penziji Vladimir Lazarević. Dodeljena su i druga javna priznanja najzaslužnijim Pantelejcima, jer su tokom epidemije nesebično pomgali ugroženima.

Besplatni koncerti u oživljenom prostoru Engleskog doma, etno sajam i pantelejske letnje igre za decu samo su bili deo proslave Opštine Pantelej povodom slave Svetog Pantelejmona koja je završena svečanom akademijom na kojoj su dodeljena javna priznanja, plakete i blagodarnica najzaslužnijim građanima Niša sa područja opštine Pantelej.

Za počasnog građanina Panteleja proglašen je general pukovnik u penziji Vladmiri Lazarević.

Povelje Gradske Opštine Pantelej dobili su Kancelarija za lokalni ekonosmki razvoj, Udruženja Zoo Planet i FROST – Federacija romskih talenata, dok su blagodarnice dodeljene preduzetničkim radnjama i Domu zdravlja za očuvanje zdravlja zajednice tokom epidemije.

Ovo priznanje pripalo je i umetniku Ešku Kurtiću koji je muralima oplemenio prostor dvorišta Doma učenika srednjih škola u Nišu u koje će se i ubuduće organizovati kulturno umetnički programi.

Gradska opština Pantelej je na ovaj način krunisala 17 godina postojanja, a prema rečima gradonačelnice Niša ova niška lokalna amouprava beleži najveći prirodni rast, a u poslednjih godinu dana otvorena su i mnoga gradilišta.

Na svečanoj akademiji pored mnogobrojnih zvanica prisustvovao je i načelnik Opštine Istočne Ilidže, Marinko Božović, sa kojiim su predstavnici Opštine Pantelej potpisali Memorand o saradnji.

*Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com