TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo region i Srbija VESTI

DODIK: RS POKAZALA DA JE DEMOKRATSKO DRUŠTVO

Milorad Dodik je pobednik izbora za predsednika Republike Srpske. To je potvrdila Centralna izborna komisija nakon kontrolnog brojanja. Ponovno brojanje glasova tražila je opozicija iz Republike Srpske zbog sumnje na izbornu krađu i uverenja da je njihov kandidat Jelena Trivić pobednica izbora. Međutim iz CIK-a navode da su nepravilnosti “tehničke prirode” I da je o njima obavešteno Tužilaštvo BiH.

Lider SNSD i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik je u prvom reagovanju na izveštaj CIK BiH da je pobednik izbora poručio da to pokazuje da je Srpska demokratsko društvo. Istakao je da su u SNSD sa koalicionim partnerima, znali da su pobednici još u izbornoj noći, 2. oktobra. Dodik je zahvalio svima koji su glasali i onima koji su učestvovali u izbornom procesu u Republici Srpskoj bez obzira za koga su glasali.

“Sve ovo je pokazalo da je Republika Srpska demokratsko društvo i da ima sposobnost i spremnost da provede demokratske izbore i da se utvrdi volja naroda. Republika Srpska je na ovaj način potvrdila da bira i da odlučuje o tome ko će da je vodi u narednom vremenu”, rekao je Dodik za Radio Republike Srpske.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com