“DRUGAČIJE OD DRUGIH”: VALENTINA SIMIĆ O NAGRADI SKGO

“DRUGAČIJE OD DRUGIH”: VALENTINA SIMIĆ O NAGRADI SKGO

Svaka nagrada je potvrda profesionalnog rada, a kada dođe od organizacije koja suštinski predstavlja sve građane Srbije, još je značajnija. To kaže novinarka i urednica TV Zona plus, Valentina Simić. Ona je jedan od sedmoro dobitnika nagrada SKGO. Priznanje je dobila za dobila informativnu reportažu o životu sakupljača sekundarnih sirovina u Nišu.

Priča o onima koji su uvek tu, ali gotovo uvek nevidljivi i pomalo zaboravljeni od svih. Reportaža “Sekundarni život” živi jedan dan i sve probleme sakupljača otpada. Ali i njihovu rešenost da vode bitku sa svim nedaćama i izbore se za sebe i svoju porodicu. Upravo to je bio motiv Valentine Simić da kamerom krene u njihov svet.

To što je reportaža “Sekundarni život” dobila priznanje Stalne konferencije gradova I opština, samo dokazuje značaj teme kojoj je TV Zona plus odlučila da posveti veliku pažnju tokom cele ove godine, ali I u narednom periodu. Pratili smo priče sakupljača sekundarnih sirovina, probleme sa siromaštvom, sa konjskim zapregama…istraživali – na koji način njihov standard može da se promeni, prateći neverovatan razvoj reciklažne industrije. Jedan od članova žirija rekao je da je KONKURS “Drugačiji od drugih” jedinstven medijski konkurs u Srbiji, koji prepoznaje novinarske priče o problemima, strahovima, potrebama, snovima i željama ljudi na lokalu.

U sekundarnom životu svega toga ima. Ne može se ostati ravnodušan, kaže Valentina Simić, urednica TV Zona plus.

U fokusu Devetog medijskog konkursa SKGO „Drugačije od drugih“ bile su teme bitne za lokalne zajednice. A žiri ističe da su nijanse odlučuvale o nagradama.

Ostaje da se zahvalim svima koji su pomogli da se ovako zahtevan projekat realizuje. Prvenstveno snimateljima Nešku, Nocetu i Zokiju. Mojoj divnoj redakciji. Naravno, mojim urednicima koji su me podržali u svakom trenutku. Ustvari, sve se nastavlja jer je u pripremi serijal dokumentarno-informativnih emisija koji takođe nosi naziv Sekundarni život…

Te emisije su u završnoj fazi izrade, neke u montaži a neke već u postprodukcij, kaže Valentina.

Na svečanoj dodeli nagrada, koja je uz poštovanje epidemioloških mera održana u prostorijama SKGO, pobednici medijskog konkursa nagrađeni su laptop računarima i bežičnim miševima, kao i specijalnim priznanjima. Valentina Simić najavljuje da će upravo problemi i život običnog čoveka i dalje najbitnije tema redakcije TV Zona plus.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com